Home  |  Lespakket Energy City

Welkom bij Energy City!

Iedereen heeft energie nodig, en energie is er voor iedereen. Maar de manier waarop we energie maken, vervoeren en gebruiken, verandert doorlopend. De laatste twintig jaar verandert dat sneller dan ooit. Hoe dat gaat? Daar ontdekken je leerlingen méér over met Energy City, het spel over de energietransitie voor groep 7 en 8.

 

 

Gratis lespakket bestellen

 

 

Het lespakket Energy City wil bereiken dat leerlingen zelf inzicht krijgen in de complexe vraagstukken binnen de energiesector, met name rond de overstap naar duurzame energiebronnen. Er is namelijk niet één oplossing. Elke energievraag heeft z’n uitdagingen en elk energieaanbod heeft z’n voor- en nadelen.

 

Onderdelen van het lespakket

Het lespakket van Energy City bestaat uit:

 

 

Onderwijskundige achtergrondinformatie

Lesdoel

Energy City biedt leerlingen inzicht in de complexiteit van de overstap op duurzame energie. Concreet zijn de lesdoelen van Energy City:

  • Leerlingen leren hoe we in Nederland energie gebruiken, waar onze energie vandaan komt, en wat energietransitie is.
  • Leerlingen ontdekken dat de energietransitie een maatschappelijke en technische puzzel is. Er is niet één oplossing: het antwoord ligt in de slimme combinatie van meerdere energiebronnen en hun toepassing.

 

Voor groep 7 en 8

Energy City is bedoeld voor leerlingen (10-12 jaar) in de bovenbouw (groep 7 en 8) van het basisonderwijs. Zoals je weet, is het onderwerp duurzame energie voor deze doelgroep al jaren een belangrijk onderwerp. Energy City biedt je de mogelijkheid om je leerlingen met het thema praktisch aan de slag te gaan.

 

Lesopzet in twee delen

Het lesmateriaal van Energy City bestaat uit twee delen:

 

Gratis lespakket bestellen

Downloads van het lespakket

Lerarenhandleiding